Het Cubbit verhaal

Cubbit logo

Het idee van Cubbit is geboren in 2016. Met vier universiteitsstudenten Marco Moschettini, Stefano Onofri, Alessandro Cillario en Lorenzo Posani had men de ambitie om de belangrijkste aanbieder van gedistribueerde clouddiensten ter wereld te worden. Cubbit moest het hoogste niveau van Privacy by Design garanderen. En dit  zonder gebruik te maken van dure en vervuilende datacenters. 

Honderdduizenden regels code later, is de visie van deze studenten werkelijkheid geworden waarbij het team nu opereert als CTO, joint-CEO's en Adviseurs. Daarnaast gelooft het team van dat 'het internet van de toekomst' haar tegenstrijdigheden moet oplossen. Geleid door een sterke missie die privacy als een fundamenteel en onvervreemdbaar recht beschouwt, realiseert Cubbit dat ook Cloud moet worden geherinterpreteerd en om haar ecologische voetafdruk duurzaam te maken.

"We creëren een 100% privé, veilige en groene cloud-opslagoplossing.
Onze zero-knowledge, gedistribueerde architectuur, werkt door peer-to-peer, User-Cellen - samen vormen zij de The Swarm. Deze unieke architectuur heeft drie belangrijke voordelen: 1. gebruikers hebben altijd volledige controle over hun bestanden, 2. het hoogst mogelijke beveiligingsniveau en 3. geen vervuilende datacenters zijn nodig. Laten we samen het internet veranderen. Sluit je aan bij de Swarm".

Om dit alles te verwezenlijken, creëert Cubbit belangrijke gedistribueerde technologieën binnen de IT-wereld: oplossingen die veiligheid, privacy en milieubescherming garanderen, ter voorbereiding van het Web 3.0.

De toekomst van het internet ligt op het snijvlak van de Cloud: in onze huizen en in onze kantoren. Cubbit maakt gebruik van de kracht van crowdsourcing en maakt deze toekomst mogelijk.

Stefano Onofri.png

Stefano Onofri
CEO & Co-founder

Alessandro Cillario.png

 Alessandro Cillario
COO & Co-founder

Marco Moschettini.png

Marco Moschettini
CTO & Co-founder

Lorenzo Posani.png

Lorenzo Posani 
Co-founder & Advisor